Fest under karantän

Under pandemin som drabbat världen har festlivet drabbats en hel del. Vi alla känner till hur viktigt det har varit att hålla distansen från andra människor. Men du som saknar att umgås och festa har fortfarande ett alternativ till detta – en virtuell fest.

För att det ska vara möjligt att anordna en fest online finns det några saker som du bör tänka på. Det första är att skicka en inbjudan. Där skriver du vilket tema festen har, dag och tid samt länken eller den app du vill ska användas. När den skickats ut och du fått svar på vilka som kommer kan du fortsätta med resten av förberedelserna.

Mat, snacks och dryck

För att lyckas med festen är det smart ifall du bjuder på mat samt dryck. Trots att det är en virtuell fest kan du organisera att alla gäster får mat. Ett alternativ är att beställa maten och skicka leveranser. Det finns flera restauranger som levererar hem. Ifall alla gäster bor i samma område kan du även leverera maten själv hem till dem, du kan då sätta samman en liten korg med mat, dryck och kanske en trevlig present och sedan lämna det utanför dörren hos gästerna.

Musik

För att festen ska bli lyckad krävs det även musik. Musiken hjälper alla gäster att komma in i den rätta stämningen. Ett tips på vad du kan göra är att skapa en spellista på en streamingtjänst. Sedan kan du be dina vänner komma med förslag på musik som de vill höra som läggs till i listan.

Vill du däremot ha en lugnare fest kan du ordna en frågetävling eller liknande. Ni kan även titta på en film tillsammans.