Tips på olika temafester

Många av oss tycker bra om fester, men det är inte alltid lätt att anordna en rolig fest. Det finns nämligen väldigt mycket du måste planera och tänka på. Det spelar ingen roll om du anordnar en nyårsfest, en födelsedagsfest eller en fest bara för att du känner för det. Ett tips på hur du kan göra din fest extra rolig är att planera den runt ett visst tema.

Maskeradfest

En typ av fest som kan vara väldigt kul, speciellt för yngre personer, är en maskeradfest. Det finns fina och intressanta maskeraddräkter som passar till de flesta teman du väljer. Till exempel filmteman, vilda västern, rymden och så vidare. Det är även möjligt att sätta ihop egna maskeraddräkter om du inte skulle hitta en som passar.

Black & White

Ett annat tema som är rätt populärt är Black & White. Det innebär kort sagt att allting på festen, från dekorationen till kläderna är i antingen svarta nyanser, vita nyanser eller en kombination av båda. Om du ska anordna en finare fest är detta tema ett bra alternativ eftersom det anses vara lite ”finare” jämfört med andra festteman.

Årstider

Det finns som sagt många intressanta festteman du kan välja mellan. Du kan till exempel välja ett tema efter årstid. Om du håller en fest på sommaren kan temat vara sommar, håller du en fest under hösten är temat höst och så vidare. Du kan då dekorera i färger som påminner om den årstiden och klädkoden kan vara något som påminner gästerna om hösten eller sommaren. Du kan även servera mat och dryck som anses vara bäst under den bestämda tiden på året.

Hattfest

Om du känner dig helt förvirrad och inte vill planera något komplicerat kan du välja att bjuda in till en hattfest. Det är helt enkelt vad det låter som, en fest där hattar är i fokus. Det kan innebär att du ber alla gäster att bära någon typ av huvudbonad. Varför inte be dem bära en så knasig hatt som de kan hitta? Annars kan det räcka med att de bär någonting på sitt huvud.