Tips på skor som passar till fest

Valet av skor är mycket viktigt för att festklädseln ska bli komplett. Rätt skor kan ta looken till nästa nivå och gör att du känner dig extra finklädd. På event och fest kan du dessutom bära skor som du inte använder så ofta till vardags, exempelvis högklackade eller färgglada skor. På fest har du möjlighet att ta ut svängarna och låta skorna stå i centrum.

Plocka fram klackarna

Med ett par snygga skor för dam kan du slå klackarna i taket på festen! Många gillar att bära högklackat, men tycker att det är svårt att bära det till vardags. Sveriges kalla klimat är inte alltid lämpligt för stilettklackar, men på fest och event kan du plocka fram favoritskorna. Hos NA-KD hittar du massor med fina skor till dam som passar till alla typer av fester. Här hittar du bland annat somriga sandaler med klack som passar till sommarfester och boots med hög klack till vinterns event.

Vassa klackar är snyggt och festligt. Klackarna får benen att se längre ut och ger en snygg hållning. Det finns dock vissa klackar som är dåliga för hälsan om du bär dem för ofta. Det gäller bland annat stilettklackar, det vill säga smala och höga klackar, eftersom att de lägger stort tryck på fotkulan. Även kroppens balans påverkas, vilket kan leda till problem med ryggen och benen. Därför kan det vara en god idé att undvika höga smala klackar till vardags och endast plocka fram dem till festen.

Lågklackade skor

Om du har problem med rygg, ben, fötter eller höfter kan det vara problematiskt att bära högklackade skor till festen. Då kan du istället välja lågklackade skor som ger bra stöd både till fotkulan och hälbenet. Undvik helt platta ballerinaskor om du har någon form av problem eftersom helt platta skor inte ger något fotvalvsstöd. Det gör att fötterna inte får den balans och avlastning som behövs, vilket kan ge smärta och inflammation. Då är det bättre att välja lågklackade skor med en klack på cirka två centimeter. På NA-KD hittar du skor med alla sorters klackar.