Välja rätt datum för fest

När du planerar fest eller ett event är det viktigt att välja det rätta datumet. Men vilket datum är egentligen det rätta? Detta kan vara ett väldigt svårt beslut, men det finns några tips på vad du bör tänka på.

Vilken tid på dygnet eventet ska hållas beror på vilken typ av event det handlar om. Barnkalas till exempel kan passa bra på eftermiddagen medan en fest för vuxna kan börja närmare kvällen. Stora event, som konserter, kan däremot hålla på under en längre tid, flera dagar, med pauser på nätterna. Datumet däremot bör du tänka efter på innan du gör ditt val. Om du vill hålla fest på en vardag får du räkna med att de flesta kommer arbeta vilket kan göra det svårt att få gäster.

Kort sagt är de bästa datumen olika beroende på gästerna och eventuella röda dagar. Många personer är lediga under de röda dagarna, men samtidigt kan de ha planerat in andra aktiviteter. Om du vill fixa en fest kan alltså röda dagar och högtider vara de bästa, så länge du skickar ut inbjudan långt innan. Det minskar chansen för att gästerna ska ha andra planer.