Guide för barn på bröllop och större fester

Är hela familjen bjuden på en större fest eller ett bröllop? Med rätt planering blir det en rolig dag att minnas för hela familjen. Se bara till att barnen är förberedda och väl införstådda med vad som ska hända. Om ni har några särskilda behöv kan det också vara värt att berätta det för värden i god tid innan. Då kan de hinna göra anpassningar om det skulle krävas. Här kommer en liten guide för vad du ska tänka på när du ska ta med dig dina barn på en större tillställning.

Finns det en klädkod för barn?

Normalt så brukar det inte finnas en klädkod som är specifikt för barn. Dock kan det vara roligt att klä upp barnen lite extra inför ett sådant tillfälle. Dels av respekt för gästerna men också för att det är roligt med fina minnen. Du kan till exempel gå in på webbutiken kidsbrandstore.se där du hittar fina plagg för både tjejer och killar. Många väljer att köra den klassiska stilen för finare tillställningar. Du kan alltså välja ut en fin klänning om du har en dotter och en snygg skjorta om du har en son. Det som är bra med kidsbrandstore.se är att du även hittar matchande accessoarer och skor.

Ha med dig back-up

När det kommer till barn på fest är det alltid bättre att ligga steget före än att försöka rädda upp en situation under festen. Därför kan det vara bra att packa en liten väska några dagar innan. Se till att allt som är viktigt för barnet kommer med. Är barnet mindre inkluderar det blöjor, servetter, extrakläder och allt annat som ni brukar ha med i skötväskan. Om barnet har en snuttefilt som denne är fäst vid är det viktigt att se till att den kommer med.

Var beredd på att gå lite tidigare

Som barnfamilj är det inte säkert att man kan stanna hela kvällen. Det beror helt på hur trötta barnen vid. Om alla är förbereda på att man kanske inte kan stanna hela kvällen undviker man besvikelser under själva festen. Det kan också vara bra att meddela värdparet om det innan festen har börjat. När barnen blir trötta är det större risk att de får ett utbrott eller blir ledsna under festen. Det vill man förstås kunna undvika så långt det är möjligt.

Kolla upp vad det blir för mat

Om du har barn som är väldigt selektiva i sitt ätande är det också bra att ta reda på vad som serveras på menyn. På så sätt kan du undvika att det uppstår ett drama vid matbordet. Det kan också vara bra att ta med sig något som du vet att ditt barn gillar. Se också till att ha med dig ombyte från kidsbrandstore.se eller någon annan butik du gillar. Vi vet alla hur lätt det är att barn spiller. Då har du alla verktyg du behöver för att det ska bli en rolig och lyckad kväll. Det är en checklista du kan ha på alla stora event.