Midsommarfest

För svenskar är midsommar en av favorithögtiderna. Om du vill anordna fest vid högtiden finns det en hel del du kan göra, framförallt i dekorationsväg. Många gånger väljer vi att bjuda in ett väldigt stort sällskap, men självklart går det lika bra att ordna en mindre fest. Förhoppningsvis kan festen dessutom hållas utomhus i ett soligt väder. Men ett tips är att alltid ha en plan B ifall det skulle regna. Då kan du flytta festen till ett stort tält eller inomhus. En av de största fördelarna med midsommarfester är att du alltid kan vara säker på vilken veckodag den sker.

Maten bör vara i centrum

Högtiden midsommar handlar främst om den fantastiska maten. Klassikerna brukar vara sill, nypotatis, en fräsch och god sallad och som efterrätt en stor jordgubbstårta. Men du behöver absolut inte hålla dig till dessa klassiker ifall det inte är någonting för dig. Så länge du serverar god mat och efterrätt kommer alla gäster känna sig nöjda, oavsett vilken mat det är.

På bordet kan det även vara trevligt att placera ut några svenska flaggor och blommor. Det bidrar nämligen till att skapa den sköna sommarkänslan.