Anordna julbord för företaget

Det finns få företagsevent som är lika uppskattade som den årliga julfesten. Julfesten är oftast en av de största evenemang som ett företag har och redan på hösten börjar det planeras. Nu får du inte bara möjlighet att ha kul tillsammans med dina kollegor för en kväll, utan du får också ett ypperligt tillfälle att fira de framgångar som året har bjudit på.

Eftersom julfesten anses vara ganska viktig för både företagare och anställda är det också viktigt att den blir lyckad. Här nedan har vi samlat de bästa tipsen på hur du kan ordna ett fantastiskt julbord och fest med dina kollegor. Vill du inte anordna tillställningen själv kan du vända dig till en specialist på julbord istället.

Bästa tipsen för en lyckad julfest

Planering är A och O för att ni ska lyckas med er julfest och med dessa tips kommer ni en bra bit på vägen.

Hitta en lokal som är lättillgänglig

Det kan kännas kul att välja en annorlunda och udda lokal för er julfest, men se till att den ligger lättillgängligt! Alla gäster ska kunna ta sig till julfesten utan att behöva förlita sig på bil eller taxi. Är det för svårt att ta sig dit (eller hem) finns det risk att många avstår från att dyka upp. Det förhindrar även deltagarna att kunna njuta av festen till fullo.

Släng in en överraskning

Klassisk julfest i all ära, men med en liten överraskning blir kvällen roligare. Överraskningen kan vara en prisutdelning, eller varför inte ett roligt uppträdande? Det går också bra att ha någon form av tävling som gör kvällen mer minnesvärd. Här är det bara för dig att plocka fram din fantasi. Har du svårt att komma på bra överraskningar kan du med fördel hitta tips på internet.

Tema

En julfest kan också ha ett tema och med ett tema blir hela kvällen betydligt mer speciell. Traditionella fester i julens ära är ett säkert kort, men kan kännas ganska opersonligt. Några bra och roliga teman kan bland annat vara ”jultröja” eller ”after ski”. Här är det viktigt att du känner efter vad som passar er och ert företag. Det är inte kul med ett tema som dina kollegor inte vill gå all in på.

Anpassa dig efter er budget

Innan du börjar planera en julfest är det viktigt att du sätter en budget. Budgeten kommer inte bara vara avgörande för vilken mat, vilka överraskningar och typ av festlokal ni kommer kunna hyra, utan den kommer också ligga till grund för att festen ska vara möjlig att genomföra. Även om du har en liten budget kan du få till ett bra julmingel med god mat och dryck. Här rekommenderar vi att du är ute i god tid för att kunna boka eller köpa in saker när de är som billigast.